Breedbandaansluitingen flink gestegen in Q1 2015

 

In het eerste kwartaal van 2015 is het aantal breedbandaansluitingen gestegen met 1,1%. Aan het einde van de maand maart lag het aantal op ruim zeven miljoen. Het grootste deel van de aansluitingen loopt via de kabel. De grootste groei is te zien bij glasvezel. Dit aantal is namelijk in het eerste kwartaal met 7% gestegen. Hierdoor komt het marktaandeel van glasvezel uit op 12%. Uit hetzelfde onderzoek, van Telecompaper, komt naar voren dat het aantal DSL aansluitingen is gedaald.

De verwachting is dat het aantal breedbandaansluitingen dit jaar nog zal groeien met ongeveer 2,3 procent en de verwachting is dat voor de periode van 2016-2019 er een gemiddelde groei zal zijn van 1,9% per jaar voor het aantal aansluitingen en 1,0% voor de omzet. Of dat ook zal gebeuren zal de komende tijd nog moeten blijken.

Ziggo grootste breedbandaanbieder van Nederland
Uit het rapport blijkt ook dat Ziggo in het eerste kwartaal voor het eerst groter was dan KPN op de breedbandmarkt. Door de fusie van Ziggo met UPC is het marktaandeel gestegen naar 43,9%. KPN heeft een marktaandeel met 40,1 (KPN, Telfort en XS4ALL). KPN haalde in het eerste kwartaal wel meer nieuwe breedbandklanten binnen: 35.000 tegenover de 10.000 nieuwe klanten van Ziggo.

 

26479 reacties

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Back to top