Nieuws over glasvezel internet

Kabelnoord 13.000e adres glasvezel

Het kabelbedrijf Kabelnoord heeft in Noord Friesland haar klanten van glasvezel voorzien. Ze gaat nu het 13.000e adres aansluiten op het glasvezelnetwerk. Dit aantal is een prachtig resultaat en daar staat men dan ook graag even bij stil! Vanaf nu verruilt Kabelnoord haar coaxnetwerk langzaamaan voor een glasvezelnetwerk. In het jaar 2014 is het project met de aanleg van glasvezel in delen van Dokkum en in Kollum van start gegaan. In 2015 is er een begin gemaakt met de aanleg van glasvezel op het eiland Schiermonnikoog. Dit is het eerste Waddeneiland van Nederland dat is voorzien van een glasvezelnetwerk. Nu zijn Ameland, Feanwalden, Ternaard en de binnenstad van Dokkum ook al gevolgd.

13.000e aansluiting glasvezel
De 13.000e aansluiting van glasvezel is nu gerealiseerd. In de eerste fase, die rond medio 2016 afgerond zal worden, zullen 16.740 adressen een glasvezelaansluiting krijgen. Rond het jaar 2020 moeten dat er ongeveer 28.000 zijn. Hiermee overstijgt het aantal glasvezelaansluitingen het huidige aantal kabelaansluitingen van Kabelnoord. Wat uiteraard goed nieuws te noemen is! De directeur Niek Geelhoed van Kabelnoord zegt, dat de behoefte aan glasvezel in de regio Noordoost Friesland groot is en zegt daarover: “Bij ons heeft 80 procent van de mensen met een aansluiting ook een abonnement. Dat is het dubbele van het landelijk gemiddelde.”

Lees meer...

Glasvezelcoöperatie inschrijftermijn Bergen Breedband is verlengd

De aanmeldperiode voor haar glasvezelpilot van Bergen Breedband in Egmond aan den Hoef is verlengd. De coöperatie Bergen Breedband liet vorige maand weten bij wijze van pilot in het Noord-Hollandse dorp Egmond aan den Hoef glasvezel aan te willen leggen.

Om ervoor te zorgen dat de aanleg van glasvezel rendabel wordt, moet 45% van de huishoudens in Egmond aan den Hoef eerst een abonnement afsluiten bij één van de providers Plinq of TriNed. Op 17 april 2016 was de oorspronkelijke inschrijftermijn afgelopen. Toen heeft de coöperatie aangegeven meer tijd nodig te hebben en daarom is de termijn verlengd. Het aantal staat nu op 35%. 45% moet haalbaar zijn. Men is optimistisch dat het gaat lukken in de verlenging.

Lees meer...

Assen en glasvezel voor ondernemers


Parkmanagement Assen wil glasvezel voor alle bedrijven op het bedrijventerrein in Assen. De voorzitter Gerard Kremer van MKB Noord zegt daarover het volgende: "Het is belangrijk voor de bedrijven en de uitstraling van Assen dat alle bedrijven de beschikking hebben over glasvezel tegen een betaalbare prijs, in een open structuur". De open structuur zou zorgen voor de mogelijkheid dat bedrijven zelf kiezen welke provider ze willen. "Bedrijven kunnen zelf bepalen welke diensten ze willen. Ze kunnen dus op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder van de specifieke diensten die zij als bedrijf nodig hebben."

Bedrijven melden zich aan.
Het kan niet zomaar gerealiseerd worden, eerst moeten bedrijven zich aanmelden om mee te doen aan het project. "De ondernemers zijn aan zet. Het komt er alleen maar als er genoeg ondernemers zijn die meedoen. En soms moet je die ondernemers even een schopje onder de bips geven", aldus Kremer. In totaal moet 20% van de 820 bedrijven ja zeggen tegen het project. "Ik ga er vanuit dat ondernemers deze mogelijkheid met twee handen aanpakken."

Lees meer...

CIF gaat investeren in verglazing Brabants buitengebied

De Rabobank heeft de keuze gemaakt om te gaan investeren in glasvezel voor de buitengebieden van Noord-Brabant. Het investeringsfonds van Rabobank, waarbij onder andere geld van de pensioenfondsen ABP, het Pensioenfonds Vervoer en PGGM is belegd, zal gaan investeren in de aanleg van glasvezel in de Noord-Brabantse buitengebieden. Ze zien geld in de verglazing en ze dragen op deze manier miljoenen bij aan een grootschalig glasvezelproject van de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib). Mabib wil in het buitengebied 35.000 adressen aansluiten op glasvezel. Daarbij heeft de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) Mabib eerder al een lening van 35 miljoen euro verstrekt. Er is voor het totale project echter ongeveer 140 miljoen euro nodig.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed
Back to top